Brandweer Miami-Dade
NOS NieuwsAangepast

Zeker een dode bij ingestort flatgebouw Miami, zoeken gaat door

In de buurt van Miami Beach in de Amerikaanse staat Florida is een appartementengebouw van twaalf verdiepingen gedeeltelijk ingestort. Beelden tonen een enorme puinhoop en ravage. De brandweer is met tachtig eenheden ter plaatse.

Het gebouw in Surfside, een kustplaatsje ten noorden van Miami Beach, stortte rond 02.00 uur plaatselijke tijd door onbekende oorzaak deels in.

De burgemeester van Surfside zegt dat zeker een persoon is overleden. Zeker tien mensen zijn ter plaatse behandeld. Een ziekenhuis in de buurt heeft drie slachtoffers van de instorting opgenomen. Van twee van hen is de toestand kritiek.

Dit zijn de eerste beelden van het deels ingestorte gebouw:

Appartementengebouw van twaalf verdiepingen in Miami deels ingestort

Een vrouw die op de achtste verdieping van het niet ingestorte deel sliep, hoorde een harde explosie. Ze dacht dat het een aardbeving was, vertelt haar man tegen de Miami Herald.

Een ooggetuige zei tegen NBC Miami dat een derde of misschien de helft van het gebouw is ingestort. "Ik heb er geen woorden voor. Het leek op een bomaanslag, iets wat je in derdewereldlanden ziet. Het stortte in, als een pannekoek recht naar beneden."

Een gast van een hotel ernaast wist niet wat hij zag:

Er is nog veel onduidelijkheid over de slachtoffers. Getuigen hebben mensen horen roepen van onder het puin.

Amerikaanse media tonen beelden van brandweerlieden die een jongen levend tussen beton en verwrongen staal vandaan halen.

In het deel dat nog overeind staat, zijn mensen van balkons gehaald.

Volgens NBC Miami telt het hele complex 135 eigenaren van appartementen. Het is niet bekend hoeveel mensen er op het moment van de instorting binnen waren. Ook de oorzaak van de instorting is niet bekend.

Google Maps
Het zou om deze flat gaan op 8777 Collins Avenue in Surfside

Volgens lokale media is het pand in 1981 gebouwd en zitten er zeker tachtig appartementen in. Of die allemaal bewoond waren, is niet duidelijk.

Miami Beach met zijn beroemde promenade Ocean Drive en de witte zandstranden met palmbomen is erg populair bij toeristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl