Casemiro viert de 2-1 tegen Colombia met Neymar

Controversiële zege Brazilië in extremis geeft omhaal Colombiaan Díaz minder glans

Brazilië heeft ook zijn derde wedstrijd op het toernooi om de Copa América gewonnen, maar dat gebeurde wel op een bijzondere manier. De Braziliaanse voetballers stonden tegen Colombia lang op achterstand, maar wonnen uiteindelijk dankzij een rake kopbal van Casemiro in de tiende minuut van de blessuretijd.

FC Porto-aanvaller Luis Díaz zette Colombia in de tiende minuut op voorsprong met een prachtige omhaal. Pas in de tachtigste minuut kwam gastland Brazilië op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Liverpool-speler Roberto Firmino.

Scheidsrechtersbal

Na die goal beklaagde Colombia zich bij scheidsrechter Néstor Pitana, omdat in aanloop naar de treffer de bal tegen de Argentijnse arbiter kwam. Normaal gesproken wordt het spel dan stilgelegd en volgt een scheidsrechtersbal, maar Pitana liet doorspelen. Ook na bestudering van de videobeelden liet Pitana het doelpunt staan.

Real Madrid-middenvelder Casemiro kopte uiteindelijk in de tiende minuut van de blessuretijd de winnende treffer binnen voor Brazilië uit een hoekschop van Neymar.

Brazilië wint in Copa América na erg late treffer tegen Colombia

"Het is triest dat we op zo'n manier de wedstrijd verliezen, terwijl we zo goed speelden tegen een van de beste teams ter wereld", vertelde de Colombiaanse vleugelspeler Juan Cuadrado na afloop. "Een scheidsrechter met zoveel ervaring maakt een fout en verpest zo de wedstrijd voor ons. We zijn dat moment niet meer te boven gekomen."

Ook Ecuador verspeelt voorsprong

In dezelfde groep verspeelde Ecuador een voorsprong van 2-0 tegen Peru. Het duel eindigde in 2-2. FC Emmen-speler Sergio Peña had een basisplaats bij Peru en zijn clubgenoot Miguel Araujo viel in de slotfase nog in.

Met negen punten is Brazilië al zeker van een plek in de kwartfinales van de Copa América, maar dat geldt ook voor Colombia met vier punten. Vier van de vijf landen uit beide poules gaan door in het toernooi.