NOS Voetbal

Mijlpaal voor Messi, die zich met Argentinië voor kwartfinales plaatst op Copa

Argentinië en Chili naar kwartfinales Copa América

In zijn tweede leven als international heeft Lionel Messi een record geëvenaard. Tijdens het gewonnen duel met Paraguay kwam de Argentijn voor de 147ste keer in actie voor zijn land, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Javier Mascherano.

"Ik ben trots dat ik net zo vaak het blauw en wit heb kunnen dragen als mijn vriend Mascherano. Van wie ik heel veel hou, iemand die ik altijd gerespecteerd en bewonderd heb", liet de jubilaris weten via Instagram.

Argentinië won met 1-0 door een stifje van Alejandro Gomez, waardoor de weinig verheffende poulefase van de Copa América werd overleefd. Ook Chili gaat door naar de kwartfinales, als een van de vier ploegen uit de groep van vijf.

Uitslagen Copa América

Argentinië-Paraguay 1-0
Uruguay-Chili 1-1

Maar alle ogen waren gericht op Messi, die zijn jubileumwedstrijd opfleurde met een paar waanzinnige acties. De aanvaller jaagt nog steeds op zijn eerste hoofdprijs met zijn land, na al vier finales te hebben verloren. Drie keer die van de Copa en in 2014 de eindstrijd van het WK tegen Duitsland.

Mascherano trots op Messi

Messi besloot zelfs te stoppen als international, maar kwam op zijn besluit terug. Tot opluchting van voetbalminnend Argentinië. Zelfs Mascherano liet weten zijn record met alle liefde aan Messi af te staan. "Niemand verdedigt ons land beter dan jij."

Messi, die deze week 34 jaar wordt, krijgt mogelijk nog met Brazilië te stellen in de jacht om de hoofdprijs. Het gastland is vanuit de andere groep ook al zeker van een plaats bij de laatste acht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl