ANP / NOS

Wekdienst liever luisteren? Klik hier.

Goedemorgen! Vandaag weer een persconferentie over mogelijke nieuwe versoepelingen. En Iraniërs kiezen een nieuwe president, maar de keuze is beperkt.

Vanochtend trekken regen- en onweersbuien naar het noorden weg. De zon breekt door en het wordt broeierig warm met 23 tot 31 graden. Later vanmiddag en vanavond vallen verspreid nieuwe zware regen- en onweersbuien.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het kabinet houdt vanavond om 19.00 uur een persconferentie over mogelijke versoepelingen. Dan wordt waarschijnlijk aangekondigd dat de mondkapjesplicht wordt afgeschaft als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden, en dat het advies om thuis te werken vervalt.
  • Iraniërs kiezen een nieuwe president, maar de keuze is beperkt. Van de 600 aanmeldingen waren er slechts zeven kandidaten die zich uiteindelijk verkiesbaar mochten stellen. Daarvan zijn er nu vier over.
  • Bij het Gerechtshof Den Bosch begint het hoger beroep in de zaak-Nicky Verstappen met een pro-formazitting. Jos B. werd eerder tot 12,5 jaar cel veroordeeld. B. en het OM gingen daar daar beiden tegen in beroep.
  • Theaterfestival De Parade reist voor de dertigste keer door 't land, vanwege de coronapandemie in aangepaste vorm. Onder anderen Lucky Fonz III, Kiki Schippers en Het Zuidelijk Toneel zullen te zien zijn.

Wat heb je gemist?

In verschillende steden zijn mensen de straat opgegaan om de tweede zege van Oranje op het EK voetbal te vieren, zoals Apeldoorn, Den Haag en Enschede. In Den Haag liep het onder meer op de Marktweg kort uit de hand, waar koning Willem-Alexander vlak voor de wedstrijd nog een verrassingsbezoek had gebracht. Een aantal mensen is opgepakt. In Apeldoorn zou een meisje lichtgewond zijn geraakt door vuurwerk. Ook daar zijn meerdere mensen aangehouden.

Nederland won de wedstrijd tegen Oostenrijk met 2-0 en is door naar de achtste finales.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Iedere ochtend praten we je in 2 minuten en 21 seconden bij over de afgelopen speeldag op het EK voetbal 2021. Met vandaag natuurlijk de Oranje-wedstrijd van gisteravond:

EK in 2'21: Oranje, Pandev en Dumfries (in Schotland)

Fijne vrijdag!

STER reclame