Mark Cavendish bij de start van de derde etappe AFP

Remco Evenepoel heeft de 91ste Ronde van België gewonnen. De jonge Belg van Deceuninck, die de vorige editie in 2019 ook won, zag zijn leidende positie in de door ploegmaat Mark Cavendish gewonnen vijfde etappe niet in gevaar komen.

Corné van Kessel, Piotr Havik en Ryan Kamp waren de drie Nederlanders in de vroege vluchtgroep van vijf, die in de 178,7 kilometer lange rit naar Beringen nooit meer dan 2,5 minuut kreeg. Op 10 kilometer van de streep werden Cyril Lemoine en Jordy Bouts als laatste vluchters ingerekend.

In de sprint waren alle ogen gericht op Caleb Ewan, die de vorige twee etappes had gewonnen. Cavendish maakte er echter een dubbel feestje van voor Deceuninck.

Pogacar wint Ronde van Slovenië

Tadej Pogacar heeft de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Sloveense Tourwinnaar van vorig jaar zag zijn leiderstrui in de slotetappe niet meer in gevaar komen. De rit werd gewonnen door de Duitse sprinter Phil Bauhaus.

Pogacar greep de macht in de tweede rit van de etappekoers toen hij met een voorsprong van ruim een minuut won. De kopman van UEA Team Emirates bleef in het klassement zijn Italiaanse ploeggenoot Diego Ulissi 1.21 minuut voor.

STER reclame