Militairen die worden ingezet voor de zoektocht naar Jürgen Conings AFP

In de zoektocht naar Jürgen Conings uit België is een rugzak met munitie gevonden, melden de VRT en het Belang van Limburg.

Volgens de VRT werd de tas met kogels gevonden vlak bij de plek waar eerder al de auto van de voortvluchtige militair werd ontdekt, bij het Nationaal Park Hoge Kempen. De Vlaamse omroep schrijft dat er aanwijzingen zijn dat de rugzak van Conings is, maar dat justitie daarover niets loslaat.

Naar Conings wordt al sinds half mei met tussenpozen gezocht, met name in het natuurgebied langs de Nederlandse grens. Gisteren begon een nieuwe zoekactie, die bij het invallen van de duisternis werd gestaakt. De rugzak werd gisteren gevonden, aldus de VRT.

Zware wapens

De Belgische militair verliet 3,5 week geleden met zware wapens een kazerne. Hij liet een afscheidsbrief achter met dreigementen aan de regering, het leger en virologen en schreef zich "niet zonder slag of stoot over te geven".

De gevonden kogels komen volgens de VRT niet overeen met het soort munitie dat gebruikt wordt in de wapens die Conings uit de kazerne heeft meegenomen.

STER reclame