De zoektocht in Nationaal Park Hoge Kempen ANP

Belgische militairen en agenten zijn vanmorgen in de buurt van de Nederlands-Belgische grens weer een zoekactie gestart naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings.

De zoekactie richt zich op het bosgebied rond het voetbalstadion van KRC Genk, bij Nationaal Park Hoge Kempen, schrijft de Belgische krant Het Belang van Limburg. Tientallen militairen en speciale eenheden verzamelden zich daar vanochtend vroeg.

Al twee keer werd het Nationaal Park Hoge Kempen nabij de Nederlands-Belgische grens doorzocht. Vorige week werd nog gezocht op een bedrijventerrein in Lanklaar, schrijft 1Limburg. .

Zware wapens

De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij het Limburgse Grevenbicht, nam vorige maand voor zijn verdwijning zware wapens mee uit de kazerne van Leopoldsburg.

Uit afscheidsbrieven bleek dat Conings, die extreemrechtse sympathieën heeft, het gemunt heeft op virologen en de Belgische overheid. De Belgische topviroloog Marc Van Ranst zit vanwege de bedreigingen van Conings sinds half mei met zijn gezin ondergedoken.

STER reclame