NOS Sport

De passie van Oranje-keepster Veenendaal: 'In vette landen altijd camera mee'

Oranje-keepster Veenendaal houdt van hockey én fotografie: 'Camera altijd mee'

Nee, sportfotografie heeft niet haar voorkeur. Oranje-keepster Anne Veenendaal brengt al zoveel uren door op het hockeyveld dat ze voor haar andere passie, fotografie, liever iets anders op beeld vastlegt.

"Ik vind het heel leuk om mensen te fotograferen", vertelt de 25-jarige keepster die uitkomt voor Amsterdam. "Ik doe portretfotografie, maar vaak wel in een artistieke vorm."

Anne Veenendaal, keepster van de Nederlandse hockeysters

Veenendaal: "Ook op teamreisjes of als we in de winter op trainingsstage zijn in andere, vette landen heb ik altijd mijn camera mee."

De Instagram-pagina van Veenendaal staat vol met foto's, veel ook van haar teamgenotes van de Nederlandse ploeg, die woensdagavond op de EK hockey het laatste groepsduel met Schotland speelt.

Of Veenendaal dan veel te doen krijgt, is de vraag. Schotland staat puntloos onderaan in de poule en wist het toernooi slechts één keer te scoren, waar Nederland al elf keer doel trof en zich reeds verzekerde van een plek in de halve finales, vrijdag.

Uitslagen EK hockey

"Vaak vragen ze: 'Huh, waar maak je nu een foto van?' Dan sta ik weer ergens omhoog naar een gebouw te kijken. Het is voor mij dé uitdaging om van iets oninteressants toch mooie foto's te maken."

Na het hockey

Veenendaal leert ploeggenoten Margot van Geffen en Marloes Keetels inmiddels ook de fijne kneepjes van het vak. Van Geffen: "Als we een vrij uurtje hebben zegt ze: 'Greet, heb je even zin om mee te gaan? Dat geeft je energie."

"Anne ziet het allemaal net iets beter dan dat ik het zie. Haar foto's zijn altijd mooier. Ik vind dat ze heel veel talent heeft en hoop dat ze hier meer uit gaat halen, na haar hockeycarrière."

Stand EK hockey groep A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl