NOS Sport

DJ Van Geffen bepaalt de sfeer tijdens EK in kleedkamer Oranje-hockeysters

Van Geffen is DJ en sfeermaker bij hockeyvrouwen: 'Nog nooit klachten gehad'

Hockeyster Margot van Geffen raakte in februari geblesseerd, maar is nu weer terug bij Oranje. En dat is niet alleen goed voor het niveau van het team, maar ook voor de sfeer in de kleedkamer. "Ik heb voor de wedstrijd gewoon opzwepende muziek nodig."

De 31-jarige Van Geffen is niet alleen belangrijk voor muziek, ze brengt ook de nodige ervaring met zich mee. De middenveldster debuteerde tien jaar geleden als international en werd met Oranje tweemaal wereldkampioen (in 2014 en 2018) en pakte in 2012 de olympische titel in Londen.

De 206-voudig international had echter weinig aan al haar ervaring op het hockeyveld toen ze afgelopen winter het natuurijs op stapte. Samen met wat teamgenoten besloot ze te gaan schaatsen. Ze gleed onderuit en brak daarbij haar elleboog, wat haar op de nodige kritiek kwam te staan.

Kritiek

Criticasters vonden het onverantwoord dat ze in een jaar waarin zowel de EK hockey als de Olympische Spelen zijn dat risico nam. "Achteraf denk ik dat het niet zo slim was, maar ik heb het toch gedaan. Het is gebeurd, dus ik kan er ook niks meer aan doen en het was een supermooi weekend. Ik heb er met een lach op teruggekeken."

Programma uitslagen ek hockey vrouwen

Zo vrolijk als ze de muziek draait voor de wedstrijd, zo makkelijk laat ze ook de kritiek van zich afglijden. "Je kan er niet zoveel mee", vertelt Van Geffen. "Ik kan gaan treuren en gaan huilen in een hoekje, maar daar word ik geen betere hockeyster van en daar gaat mijn elleboog niet sneller van herstellen. Dus het gaat het ene oor in en het andere oor uit."

Muziek in de kleedkamer

Gelukkig voor Van Geffen is ze op tijd fit om mee te doen aan de EK en kan ze ook haar rol als kleedkamer-dj weer op zich nemen. "Ik kan niet goed tegen stilte in de kleedkamer, dus toen heb ik maar een box meegenomen."

"Ik heb dat nodig om in de vibe te komen en de spanning kwijt te kunnen, maar als de bondscoach binnenkomt, draai ik de muziek weg en is iedereen gefocust."

De focus van de hockeysters zal vandaag liggen bij hun tweede wedstrijd op de EK. Om 20.00 uur staat in Amstelveen het duel met Spanje, dat net als Nederland zijn eerste wedstrijd ruim won, op het programma.

Bekijk hieronder een korte reportage over Carlien Dirkse van den Heuvel, ooit hockeyster bij Oranje en nu fysiotherapeute.

Dirkse van den Heuvel terug bij Oranje, maar nu als fysiotherapeute

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl