NOS Sport

'Niemand hoeft bezorgd te zijn', verzekert geblesseerde skateboardtopper Zwetsloot

'Niemand hoeft bezorgd te zijn', verzekert geblesseerde skateboardtopper Zwetsloot

"Ik had ook graag wat trucjes willen laten zien, maar het is helaas beter om het voetje even rust te geven." Het klinkt haast verontschuldigend, maar dat skateboardster Roos Zwetsloot zich even niet uitslooft voor mooie plaatjes, heeft een uitstekende reden.

Haar voetblessure, in combinatie met de Olympische Spelen, die al over enkele weken beginnen.

Om die reden liet de 20-jarige Zwetsloot afgelopen weekeinde zelfs de WK-finale schieten, waarin ze een goede kans op een medaille had. De nummer zeven van de wereldranglijst kwam in Rome ongelukkig terecht na een sprong en blesseerde haar hiel.

Doorgaan met een spuit in de voet was geen optie. "Dat zou je normaal gesproken zeggen, je gaat voor de WK-finale en stopt er gewoon pijnstillers in", erkent Zwetsloot. "Dat hebben we in de halve finales ook gedaan en dat heeft gelukkig goed uitgepakt."

"Ik had ook onwijs graag willen skaten, maar de Spelen zijn voor mij het allerbelangrijkst. Ik wilde erger voorkomen, niet iets anders oplopen of deze blessure heftiger maken."

Roos Zwetsloot is de nummer 7 van de wereldranglijst op het onderdeel street

Alles moet wijken voor het mondiale toernooi in Tokio en dus luistert Zwetsloot netjes naar de dokter en zit ze zo veel mogelijk met haar been omhoog. "Het gaat nu redelijk. Ik kan er niet zo goed op lopen, maar wel voorzichtig skaten als ik de hiel zo veel mogelijk ontzie."

"Deze blessure heeft rust en zo min mogelijk belasting nodig. En dat is wel lastig als je graag wil trainen en zo dicht op de Olympische Spelen zit. Er zijn nog maar vier weken te gaan voordat we vertrekken, dat zijn 16 tot 18 trainingen. Ik hoop er daarvan zo veel mogelijk mee te pakken."

De huidige situatie is vervelend, zeker zo kort voor wat het belangrijkste moment in haar carrière moet worden. "Maar niemand hoeft bezorgd te zijn", verzekert Zwetsloot. "Er zijn nog genoeg weken om deze blessure aan te pakken en te trainen voor de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl