Keet Oldenbeuving
NOS Sport

Skateboarders Zwetsloot, Jacobs en Oldenbeuving na WK zeker van Spelen

De Nederlandse skateboardsters Roos Zwetsloot (20), Keet Oldenbeuving (16) en Candy Jacobs (30) hebben de afgelopen dagen bij de wereldkampioenschappen Street in Rome hun ticket voor de Olympische Spelen veiliggesteld.

Alle drie hadden ze vorige maand al voldaan aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF. Bij de WK verzekerden ze zich met hun plek op de wereldranglijst definitief van deelname aan de Spelen.

Blessure Zwetsloot

Nederlands kampioen Zwetsloot was in Rome op de achtste plaats de beste Nederlandse. Ze had aan de finale mogen deelnemen, maar tijdens de halve finales liep Zwetsloot een blessure aan haar voet op, waarna ze zich uit voorzorg terugtrok voor de finale.

"Liever laten we het podium hier schieten dan straks op de Spelen", verklaarde bondscoach Sjoerd Vlemmings die beslissing. "Ze heeft een bloeduitstorting op de hiel. Even een week niet skaten en dan weer knallen."

Roos Zwetsloot (r), vorige maand op het erepodium na de Dew Tour. Pamela Rosa (m) werd eerste, voor Rayssa Leal

Oldenbeuving en Jacobs strandden in Rome in de halve finale, ze eindigden respectievelijk op de 11de en 32stee plaats.

Net als de grootmachten Verenigde Staten, Brazilië en Japan is Nederland met drie skaters bij de vrouwen maximaal vertegenwoordigd op het onderdeel Street op de Spelen van Tokio.

Primeur op Spelen

Skateboarden debuteert dit jaar op de Spelen. Er zijn twee onderdelen: Park en Street. De Nederlandse vrouwen komen in actie op het onderdeel Street. Daarbij rollen ze over een parcours met nagemaakte objecten uit de straat, zoals trapjes, bankjes, muurtjes en trapleuningen.

Eind 2019 maakte NOS Sport voor de Youtube-serie 'Rivkah tackelt...' een aflevering met 'SkateKeet':

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl