Bezoekers op een terras in Berlijn
NOS Nieuws

Vakanties naar meer landen mogelijk: Duitsland, Oostenrijk en delen Italië

Duitsland, Oostenrijk en delen van Italië veranderen deze week van kleurcode. Ze gaan van oranje naar geel, bevestigen ingewijden na een bericht van de Telegraaf. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen, zoals vakanties, weer mogelijk zijn.

De coronasituatie in Duitsland en Oostenrijk is inmiddels zo verbeterd, dat het geen hoogrisicolanden meer zijn. Hetzelfde geldt voor delen van het noorden van Italië. Het zuiden van dat land blijft naar verwachting voorlopig wel oranje.

Ondanks de gele kleurcode kunnen er nog inreisbeperkingen gelden, vanuit de landen zelf. Zo is voor een reis naar Duitsland op dit moment nog een negatieve pcr-test of een vaccinatiebewijs nodig om zonder quarantaineverplichting binnen te komen.

Lokale maatregelen gelden

Een gele kleurcode betekent dat er nog altijd risico's zijn. Buitenlandse Zaken adviseert om de lokale coronamaatregelen na te volgen. Maar mensen die naar gele landen willen reizen, hoeven zich bij terugkeer in Nederland niet meer te laten testen en hoeven niet meer in quarantaine.

Binnen Europa staan Ierland, Finland, Hongarije, Bulgarije, Portugal, Malta, Roemenië en een aantal Franse, Griekse en Spaanse eilanden en het Italiaanse eiland Sardinië al op geel.

Andere landen die voor veel Nederlanders als vakantieland gelden, zoals België en Frankrijk, staan vooralsnog op oranje.

NOS op 3 maakte een tool waarmee je kan kijken waar jij rekening mee moet houden als je op vakantie wil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl