EK voetbal
'Frank de Boer roept geen vervanger op voor Van de Beek'

Donny van de Beek maakt geen deel meer uit van de EK-selectie van Oranje. De middenvelder van Manchester United heeft het trainingskamp met een blessure verlaten. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op.

"Om in deze fase nog nieuw aan te sluiten bij de groep is niet bepaald ideaal", laat De Boer weten op de site van de KNVB.

"We zijn twee weken onderweg, dat zie ik niet zitten. Ik heb ook voldoende middenvelders in mijn selectie om het op te vangen. Natuurlijk kan er altijd een situatie komen waarin je anders beslist, maar op dit moment laat ik de groep liever zoals hij is."

Apart

Een liesblessure speelt Van de Beek parten. De middenvelder noemt zijn afhaken in een video op zijn Instagram-account, waarin hij een verslagen indruk maakt, "een grote teleurstelling".

"Zeker omdat dit mijn eerste EK zou zijn. Wel wil ik de staf, de spelers en de fans een geweldig EK toewensen."

Van de Beek trainde de laatste dagen al apart van de groep, samen met de lichtgeblesseerde Matthijs de Ligt die ook last had van een blessure aan zijn lies. De Ligt trainde dinsdag wel meer met de groep mee. De verdediger van Juventus sloeg de oefenwedstrijd tegen Georgië over uit voorzorg.

'Hartstikke jammer voor Donny en ook voor ons, een groot gemis'

Voor de 24-jarige middenvelder kan deze tegenvaller er nog wel bij na een uiterst teleurstellend seizoen in Manchester, waar hij amper speeltijd kreeg van manager Ole Gunnar Solksjaer. Van de Beek werd vorige zomer voor een slordige veertig miljoen euro overgenomen van Ajax.

Van de Beek kwam negentien keer in actie voor Oranje en scoorde drie keer. Nederland begint zondag zonder hem aan het Europees kampioenschap met een groepswedstrijd tegen Oekraïne.

Programma Nederlands elftal NOS

STER reclame