Olifanten hebben miljoenenstad Kunming bereikt
NOS Nieuws

China in de ban van ontsnapte olifanten, kudde bereikt miljoenenstad

Een kudde wilde olifanten heeft na maanden en 500 kilometer lopen de miljoenenstad Kunming in China bereikt. Autoriteiten proberen juist te voorkomen dat de olifanten, die ontsnapten uit een natuurreservaat, de stad ingaan.

Meer dan 510 politieagenten en andere hulpverleners, 64 vrachtwagens, 52 hulpverleningsvoertuigen en 14 drones zijn ingezet om de kudde te monitoren.

Gisteren werden honderden voertuigen richting de stad omgeleid om de veiligheid van de mensen en olifanten te garanderen. Maar vannacht waren de olifanten even 'kwijt' omdat het zicht van de drones door regen werd vertroebeld. Ze bleken in een groep dicht op elkaar te schuilen, met de jonge olifanten in het midden.

De autoriteiten houden de olifanten met de modernste technologieën in de gaten:

Olifanten in China richting miljoenenstad Kunming

Het gaat om vijftien Aziatische olifanten, die een beschermde status genieten in China. Een volwassen dier kan zo'n 6 meter lang en 3 meter hoog worden.

De dieren ontsnapten vorig jaar uit een natuurreservaat. Waarom en hoe is onduidelijk. Inmiddels hebben de olifanten al meer dan 500 kilometer gelopen en volgen veel Chinezen hun reis. De kudde bestond op het begin van de reis uit zestien olifanten, maar twee dieren zijn een andere kant op gereisd. Ook is er een kalf geboren.

De autoriteiten proberen de kudde richting het zuidwesten te krijgen, weer terug richting het reservaat. Wegen zijn afgezet en ze worden gelokt met voedsel.

Tot nu toe zijn er geen meldingen van gewonden. Wel is er al tonnen aan schade veroorzaakt, vooral omdat landbouwgrond beschadigd is geraakt of kaalgevreten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl