Max Verstappen ANP

Max Verstappen spreekt na zijn uitvalbeurt in de Formule 1-race van Azerbeidzjan tegen dat hij zijn banden te zwaar belast heeft. Vijf ronden voor het einde kreeg de WK-leider in gewonnen positie een klapband, waarmee hij zijn eerste plaats te grabbel gooide.

Toch overheerste de teleurstelling, zelfs nadat Lewis Hamilton daarna ook buiten de punten was gevallen en Verstappen zijn vier punten voorsprong behield.

"Natuurlijk baal ik als een stekker. We hadden het gat veel groter kunnen maken", baalt Verstappen in gesprek met Ziggo Sport. "Op normale circuits is Mercedes sterk, daarom wilde ik hier een gat slaan."

Klotesport

Vader Jos Verstappen vervloekte op sociale media meteen bandenleverancier Pirelli. "Zoiets mag niet gebeuren. En ook nog eens levensgevaarlijk", brieste hij. Zijn zoon verwoordt het iets diplomatieker. "Feit is dat er weer een band geploft is. Niet alleen bij mij, maar ook bij Lance Stroll."

Dat hoort erbij, realiseert Verstappen zich: "Soms is het een klotesport."

Tijdens de stratenrace twijfelde Verstappen geen moment aan de kwaliteit van zijn banden. Hij noteerde er zelfs de snelste ronde mee, een bonuspunt dat hem ontnomen werd omdat hij geen toptienklassering wist te bemachtigen. Bij een zege had hij Hamilton op vijftien punten gezet.

Rotzooi

"Het voelde allemaal heel comfortabel aan", benadrukt Verstappen. "Het was eigenlijk een heel makkelijke wedstrijd."

Natuurlijk wordt er geëvalueerd, maar Verstappen kan het antwoord al raden. "Waarschijnlijk zal Pirelli zeggen dat het carbondeeltjes zijn", voorspelt hij. Na de eerdere crash van Stroll lag er immers een hoop rotzooi op het circuit. "Iets waar je dan niets tegen kunt zeggen."

NOS

STER reclame