Vreugde bij de volleybalsters
NOS Sport

Volleybalsters behalen knappe zege op hoger aangeslagen Japan

De Nederlandse volleybalsters hebben in hun zevende Nations League-duel hun vijfde zege geboekt. De ploeg van coach Avital Selinger won in Rimini overtuigend van het hoger aangeslagen Japan: 3-0 (25-22, 25-20, 25-23).

Japan, de nummer vijf van de wereld, wist tegen het eind van de eerste set de achterstand op Oranje terug te brengen van zes tot twee punten. Daarna benutte Nika Daalderop het tweede setpoint.

In het tweede bedrijf nam Oranje vanaf 16-16 afstand en weer was het Daalderop die het winnende punt maakte, nu serverend.

Nederland domineerde vervolgens in de derde set, zag Japan bij 22-22 langszij komen, maar gaf de winst niet uit handen.

Het was alweer Daalderop die in de slotfase uitblonk, ze sloeg op het tweede matchpoint toe.

Oranje speelt met een jonge ploeg in Rimini. Onder anderen de ervaren Robin de Kruijf, Laura Dijkema, Maret Grothues en Yvon Beliën zijn er niet bij. Japan is wel met de sterspeelsters afgereisd, in voorbereiding op de Olympische Spelen.

Maandag treffen de Nederlandse volleybalsters Polen, een dag later volgt Canada.

Drie wedstrijden per week, vijf weken lang

Vanwege de coronapandemie verblijven de volleybalsters voor de Nations League vijf weken in een bubbel in het Italiaanse Rimini. Ieder land speelt 15 wedstrijden; drie per week, vijf weken lang.

Maandag boekte Oranje tegen Thailand de derde zege van het toernooi, dinsdag verloor de ploeg van titelhouder Amerika en woensdag werd wereldkampioen Servië verslagen. De beste vier van de zestien deelnemers plaatsen zich voor de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl