NOS Sport

EK-goud handboogschutters mooie opsteker richting Spelen

Nederlandse handboogschutters veroveren EK-goud op recurve

De Nederlandse handboogschutters hebben op de EK in Antalya de gouden medaille op het olympische onderdeel recurve veroverd. Oekraïne werd, na een stroeve start, verslagen met 5-3.

Steve Wijler, Sjef van den Berg en Rick van der Ven hadden moeite om op gang te komen en leverden de eerste set in met 52-50, waardoor de Oekraïners met 2-0 aan de leiding gingen. De tweede set leek richting het Nederlandse trio te gaan, maar Oekraïne kwam op het nippertje langszij (53-53).

  • Handboogsport Nederland
    Rick van der Ven, Steve Wijler en Sjef van den Berg (vlnr)
  • Handboogsport Nederland
    Sjef van den Berg viert de Europese titel

In set drie en vier stelde Oranje alsnog orde op zaken met standen van 57-56 en 58-55. Van den Berg maakte het karwei af met een maximale tien met de laatste pijl.

Het team van Nederland pakte in Turkije zijn eerste EK-goud in deze samenstelling en behoort op de Olympische Spelen in Tokio tot de medaillekandidaten. Van den Berg en Van der Ven veroverden in 2012 in Amsterdam ook de Europese titel, toen met Rick van den Oever.

De dertigjarige Van der Ven won destijds ook individueel goud op het onderdeel recurve. Op de Olympische Spelen van Londen, later dat jaar, werd hij vierde. Bij de Spelen van Rio, in 2016, was die plek ook weggelegd voor Sjef van den Berg.

Eerder dit weekend veroverde Sanne de Laat al brons op het niet-olympische onderdeel compound en zilver met Jody Vermeulen en Inge van der Ven in de landenwedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl