Gabriela Schloesser
NOS Sport

Wereldbekergoud boogschutters Schloesser en Van den Berg op olympische recurve

Handboogschutters Gabriela Schloesser en Sjef van den Berg hebben bij wereldbekerwedstrijden in Lausanne goud behaald op het olympische onderdeel mixed recurve.

Het duo versloeg in de finale het team van Bangladesh met 5-1 en hoopt later dit jaar in Tokio ook mee te strijden om de medailles.

Nederland pakte in Zwitserland de eerste set met 36-30, waarbij Schloesser met een 10 en 9 overtuigde. In de tweede set werd het 35-35, waarmee de ploegen met een 3-1 stand aan de derde set begonnen.

Met twee tienen liet Van den Berg duidelijk blijken dat hij geen vierde set meer wilde. Omdat Schloesser met een 9 en 8 de scores van Shana en Siddique, het duo uit Bangladesh, evenaarde, was de gouden medaille na set drie een feit: 5-1.

De 26-jarige Van den Berg neemt na de Spelen wegens aanhoudende hoofdpijn afscheid. In de coronaperiode hield hij zich bezig met het fabriceren van 3D-prints ten bate van de zorg.

Vorig jaar maakten wij onderstaande reportage met Van den Berg.

Handboogschutter Van den Berg print nu 3D-oorbeschermers

Het herenteam recurve (Van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler) moest genoegen nemen met de vierde plaats.

In het individuele toernooi eindigden Gijs Broeksma en Wijler op de negende plek. Gabriela Schloesser werd achtste individueel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl