NOS Sport

Bayardo heeft paspoort; Nederland is olympische handboogschutter rijker

Nederland is een handboogschutter van olympisch niveau rijker. De Mexicaanse Gabriela Bayardo is vanaf dinsdag officieel Nederlandse. "Ik ben superblij dat ik klaar ben met de bezoeken aan de gemeente en al het papierwerk."

Bayardo plaatste zich in juni vorig jaar al voor de Olympische Spelen door brons te winnen op de Europese Spelen. Toen wist ze al dat ze voor Nederland uit wilde komen in Tokio. "Maar als ik dit paspoort niet had gekregen, kon ik niet naar de Spelen. Dus dit is heel belangrijk."

Boogschutter Bayardo krijgt haar Nederlandse paspoort

Bayardo is de eerste vrouwelijke Nederlandse handboogschutter in 24 jaar tijd die naar de Spelen gaat. Haar vriend Mike Schloesser is 's werelds beste handboogschutter op de compound, een niet-olympisch onderdeel. Bayardo: "Ik wil een goed resultaat halen voor mijn nieuwe land."

Vijfde plaats in Rio

Het wordt voor de handboogschutter haar tweede deelname aan de Spelen. Vier jaar geleden in Rio werd ze vijfde, toen kwam ze nog uit voor Mexico.

Naast Bayardo gaan ook de Nederlandse mannen naar Tokio, als team. Bondscoach Ron van der Hoff mag maar drie mannen meenemen naar Tokio. Welke drie dat zijn, is nog niet bekend.

Gabriela Bayardo in actie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl