Jon Rahm moet zich terugtrekken van het toernooi vanwege een positieve coronatest AFP

De Spaanse golfer Jon Rahm heeft positief getest op het coronavirus terwijl hij op weg leek naar de winst van het Memorial Tournament in het Amerikaanse Dublin. De nummer drie van de wereldranglijst was net klaar met zijn sublieme derde ronde toen hij hoorde dat hij het prestigieuze toernooi moest verlaten.

De Spanjaard ging met liefst zes slagen voorsprong op zijn achtervolgers aan de leiding en leek met een uitstekende ronde van 64 (negen birdies, één bogey) een voorschot op de zege genomen te hebben. Rahms ronde was de beste van de dag en zijn totaal van -18 een toernooirecord. Geweldige cijfers, maar na de testuitslag bleken ze volstrekt waardeloos.

De 26-jarige Rahm reageerde geëmotioneerd op het nieuws. Aan het begin van de week had hij al te horen gekregen dat hij nauw contact had gehad met iemand die positief was bevonden op het coronavirus. Daarom werd hij dagelijks getest. De Spaanse golfer, die geen symptomen vertoonde van het virus, moet in isolatie blijven tot 15 juni.

Twee leiders

Patrick Cantlay en Collin Morikawa gaan door het uitvallen van Rahm na de derde ronde aan kop van het Memorial Tournament. Morikawa, die leidde na de eerste dag en vervolgens terugviel, maakt zodoende na een ronde van 66 (acht birdies, twee bogeys) ineens toch weer kans op de hoofdprijs.

STER reclame