NOS Sport

50-jarige Mickelson wint PGA Championship en is oudste majorwinnaar ooit

Mickelson (50) oudste majorwinnaar ooit in golf: 'Ik geloofde er nog in'

De Amerikaanse golfer Phil Mickelson heeft historie geschreven. De 50-jarige golfer heeft in South Carolina het PGA Championship gewonnen en is nu de oudste majorwinnaar ooit.

Mickelson neemt het record over van zijn landgenoot Julius Boros, die in 1968 op 48-jarige leeftijd hetzelfde toernooi op zijn naam schreef.

De linkshandige golfer, bijgenaamd 'Lefty', begon op de oceaanbaan als leider aan de slotronde. Daarin rekende hij af met de harde wind, schudde hij de ergernis over een paar mindere ballen snel van zich af en bleef hij onder de toenemende druk van landgenoot Brooks Koepka en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen kalm.

Een ronde van 73 (+1) slagen bleek goed genoeg om beiden op twee slagen te houden.

Zesde major

Het is de zesde keer dat Mickelson een majortoernooi weet te winnen. In 2005 won hij het PGA Championship, in 2004, 2006 en 2010 was hij de beste bij The Masters en in 2013 won hij zijn laatste major (British Open).

Mickelson krijgt felicitaties van verschillende golfgrootheden.

"Het is een geweldig gevoel en ik heb er altijd in geloofd", zei Mickelson na afloop. "Ik hoop dat dit anderen inspireert. Het vergt wat extra werk, ik moet harder mijn best doen om fysiek in orde te blijven, maar het is het allemaal waard."

Met het winnen van het PGA Championship kan Mickelson, die volgende maand 51 jaar oud wordt, ruim anderhalf miljoen euro bijschrijven op zijn rekening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl