Een illustratie van de plannen voor Feyenoord City
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Architect bij zijn huis belaagd door supporters om Feyenoord City

Zeker vijftien Feyenoordsupporters hebben voorstanders van de plannen voor het nieuwe stadioncomplex Feyenoord City thuis geïntimideerd, meldt de regionale omroep Rijnmond. Onder meer bij de Rotterdamse architect Ard Buijsen stonden gisteren mannen gekleed in zwarte hoodies op de stoep, die op de deuren en ramen bonsden en allerlei scheldwoorden naar de architect slingerden.

De Feyenoord-achterban is sterk verdeeld over de bouwplannen. Voorstanders beschouwen ze als een noodzakelijke stap voor de club, tegenstanders zien ze vooral als een prestigeproject van de gemeente.

Buijsen is niet betrokken bij de uitvoering van de plannen, maar staat wel bekend als groot voorstander ervan. Volgens hem zijn de bedreigingen en intimidaties al jaren schering en inslag.

Advertentie

Buijsen had de nieuwe intimidaties zien aankomen, nadat Feyenoord gisterochtend in een paginagrote advertentie in het AD had laten weten dat de club achter de plannen voor het nieuwe stadion staat. "Ik heb de afgelopen acht jaar al zes keer bij de politie gezeten vanwege bedreigingen."

Het is zelfs zo erg, dat de Rotterdammer al jaren een 'hotline' heeft met de politie voor als ze bij hem voor de deur staan. "Ik belde 's middags en toen stond de politie er al, met twaalf auto's."

Hier de advertentie in het AD:

Volgens de architect worden momenteel "heel veel" mensen binnen Feyenoord of Feyenoord City bedreigd en geïntimideerd. "Dat zal de komende maanden nog wel doorgaan, zolang er geen besluit is genomen over de komst van Feyenoord City", voorspelt hij. Donderdag mogen supporters inspreken in de gemeenteraad over de plannen. Daarvoor zijn 600 aanmeldingen, terwijl er maar zestig mensen zijn toegestaan.

De politie heeft in totaal zo'n dertig mensen gecontroleerd. "We hebben de namen van de mensen genoteerd en hun voertuigen gecontroleerd. Daarbij hebben we fakkels in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht", zegt een woordvoerder van de politie.

Advertentie via Ster.nl