EPA
NOS Sport

Verstappen breekt in Bakoe training af na crash in beruchte bocht 15

Max Verstappen heeft zaterdagochtend de derde vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan vroegtijdig moeten afbreken.

De leider in het WK-klassement verloor na een klein half uur de controle over zijn RB16B en gleed bij de beruchte bocht 15 met zijn bolide in de muur.

Het was geen harde klap die wagen van Verstappen te verduren kreeg, maar de schade was dusdanig dat de wagen niet meer naar achteren terug het circuit op kon. De RB16B moest uiteindelijk met een takelwagen van het circuit in Bakoe worden verwijderd.

Het betekent voor Verstappen een flinke tegenvaller na een goede trainingsdag op vrijdag, toen hij als eerste en tweede was geëindigd.

Bocht 15 zorgt voor problemen

De crash van Verstappen gebeurde op dezelfde plek waar Charles Leclerc van Ferrari vrijdag tijdens de tweede vrije training op vrijwel identieke wijze de baanafzetting in was gereden.

Leclercs ploeggenoot Carlos Sainz voorkwam dat hij zaterdagochtend bij bocht 15 in de problemen kwam door de uitloopstrook op te rijden in plaats van de bocht te nemen.

Lewis Hamilton toonde met zijn Mercedes enige verbetering ten opzichte van vrijdag door in de derde vrije training, waarin Pierre Gasly (AlphaTauri) de beste tijd noteerde, de derde tijd te rijden.

Die tijd kwam overigens wel tot stand nadat de Brit gebruik had kunnen maken van de slipstream van Sergio Pérez.

RB16B op tijd klaar voor kwalificatie?

Vandaag om 14.00 uur staat de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma.

Dan zal ook blijken in hoeverre de Red Bull-monteurs van Verstappen de gehavende RB16B hebben weten op te lappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl