Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaf vorig jaar beelden van ufo's vrij
NOS Nieuws

VS: geen bewijs dat ufo's van buitenaardse wezens zijn

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben geen bewijs gevonden dat de ongeïdentificeerde vliegende objecten (ufo's) die de laatste twintig jaar zijn waargenomen, afkomstig zijn van buitenaardse wezens. Maar het kan nog steeds niet worden uitgesloten, zeggen hooggeplaatste functionarissen die al bijgepraat zijn over een langverwacht rapport over ufo's tegen The New York Times.

Een verklaring voor de fenomenen hebben de onderzoekers niet kunnen vinden. Wel is duidelijk geworden dat de overgrote meerderheid van de ruim 120 waargenomen objecten niet is veroorzaakt door het leger of door Amerikaanse technologie. Dat zou betekenen dat de overheid geen geheime projecten verhult voor zijn bevolking, zoals al jaren wordt beweerd door complotdenkers.

Toch is de inmenging van buitenaardse wezens niet volledig uit te sluiten, omdat de bevindingen zo dubbelzinnig zijn, stellen de functionarissen in de krant.

Het merendeel van de waarnemingen is gedaan door defensiepiloten. Straaljagerpiloot Alex Dietrich zal haar ontmoeting met een onbekend vliegend object niet snel vergeten. Ze vertelt over wat ze op 14 november 2004 zag, hoeveel technisch geavanceerder het object was, en waarom het belangrijk is het te onderzoeken:

Straaljagerpiloot zag iets onverklaarbaars: 'Ik zou daar wel eens mee willen vliegen'

In het rapport dat later deze maand officieel wordt gepresenteerd, zou staan dat veel waarnemingen van ufo's nog altijd moeilijk te verklaren zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om de snelheid van de objecten en de mogelijkheid om van richting te veranderen en onder water te gaan. Er wordt gedacht aan weerballonnen, maar die verklaring kan niet bij iedere waarneming worden gegeven.

Wel vermoeden de Amerikaanse inlichtingendiensten dat enkele van de ufo-waarnemingen toe te schrijven zijn aan experimentele technologie van een rivaliserende mogendheid, zoals Rusland of China. De vrees bestaat dat die twee landen experimenteren met hypersonische raketten die minimaal vijf keer de snelheid van het geluid kunnen bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl