Het Openbaar Ministerie heeft tegen een vrouw van 36 uit Enschede tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist, omdat ze samen met twee jongens van 16 en 18 jaar probeerde een veroordeelde zedendelinquent met veel geweld om het leven te brengen. Het slachtoffer raakte zwaargewond.

Het drietal ging op 1 november vorig jaar naar de woning van de man in Enschede en kwam met een smoes binnen. Volgens het OM was er "een explosie van geweld". Het slachtoffer werd geslagen met knuppels en hij werd met een groot mes meerdere keren in zijn rug gestoken.

"De koelbloedigheid waarmee door de verdachten over deze plannen werd gesproken en waarmee deze zijn uitgevoerd, is zowel huiveringwekkend als zorgwekkend", vindt de officier van justitie. Toen er iemand aan de deur verscheen, werd de aanval gestaakt, meldt RTV Oost. De officier van justitie ziet dat als de redding van het slachtoffer.

'Pedojagen'

Volgens het OM is de verdachte vorig jaar actief geworden in de wereld van het 'pedojagen'. Zij had achterhaald dat het slachtoffer in het verleden is veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Vervolgens zou ze hebben besloten de man te vermoorden en overtuigde ze twee jongens om met haar mee te gaan, zegt het OM.

"De vrouw en de twee medeverdachten zijn voor eigen rechter gaan spelen", zei de officier van justitie. "De verdachte heeft daarnaast twee jongens in haar bizarre acties betrokken: jongens die toch al een belast verleden hadden en nu wederom aan traumatische gebeurtenissen zijn blootgesteld. Dat moet haar bijzonder zwaar worden aangerekend."

Volgens deskundigen is de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar. Het OM eist daarom naast een celstraf ook tbs met dwangverpleging. Tegen de 18-jarige verdachte is 20 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist.

De zaak tegen de 16-jarige jongen wordt op een later moment achter gesloten deuren behandeld.

STER reclame