Tom Pidcock komt als eerste over de meet in de Brabantse Pijl EPA

De olympische voorbereiding van wielrenner Tom Pidcock is verstoord geraakt door een val, die hem een gebroken sleutelbeen heeft opgeleverd. De allrounder van Ineos Grenadiers ging maandag onderuit tijdens een trainingsrit in Andorra en is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis van Girona.

Pidcock won eerder dit seizoen de Brabantse Pijl en kwam een fractie tekort om ook de Amstel Gold Race op zijn palmares te mogen bijschrijven, maar de 21-jarige Brit heeft dit jaar vooral zijn zinnen gezet op olympisch goud op de mountainbike.

Zo lag de fiets van Tom Pidcock erbij na zijn val -

Pidcock is in Tokio op 26 juli een grote concurrent voor Mathieu van der Poel, die hetzelfde nastreeft. Half mei deelde hij al een eerste tik uit met een wereldbekerzege in Tsjechië, waar de als tweede finishende Van der Poel veel terrein moest prijsgeven.

Pidcock, die ook in het veld tot de wereldtop behoort, zou zondag starten in de Ronde van Zwitserland, maar dat gaat nu dus niet gebeuren. "Hij focust zich nu op zijn revalidatie", vertelt zijn coach Kurt Bogaerts. "Hij wil de training zo snel mogelijk hervatten en zich voorbereiden op de rest van het seizoen."

STER reclame