NOS Voetbal

Schuurs ondanks open blaar inzetbaar in halve finale EK tegen Jong Duitsland

Geen zorgen om Schuurs voor halve finale EK met Jong Oranje: 'Komt wel goed'

Perr Schuurs kan ondanks een open blaar op zijn teen toch meedoen in de halve finale van het EK tegen Jong Duitsland.

De centrale verdediger liep de blaar maandag op in de met 2-1 gewonnen kwartfinale tegen Frankrijk, toen hij op een nieuw paar schoenen speelde. "Het is een open wond, dus ik moet uitkijken voor infecties en bacteriën", zei hij een dag voor de belangrijke wedstrijd in Boedapest.

"We gaan er alles aan doen om de pijn zo min mogelijk te maken. Het gaat de goede kant op. Ik hoop morgen met weinig pijn te kunnen spelen", aldus Schuurs.

Vertrouwen

De verdediger van Ajax heeft veel vertrouwen in een goed resultaat tegen Jong Duitsland. "Als wij ons honderd procent aan ons plan houden en ons spel spelen, dan schat ik de kans heel groot in. En dat moeten we ook laten zien", aldus Schuurs.

In maart speelde Jong Oranje in de groepsfase van het EK ook tegen Jong Duitsland. Toen eindigde de wedstrijd in 1-1. "Ik denk dat Duitsland iets minder aanspreekt dan Frankrijk bij het grote publiek. Maar je kunt ze wel met ons vergelijken. Ik vind dat echt een team dat voor elkaar wil knokken", zegt bondscoach Erwin van de Looi.

Voor Van de Looi wordt het in ieder geval een bijzondere wedstrijd. De bondscoach van Jong Duitsland, Stefan Kuntz, is namelijk een goede vriend van hem. "We praten over voetbal en appen over dingetjes. De relatie is hartstikke goed, maar morgen even niet", aldus de bondscoach van Jong Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl