NOS Voetbal

Ondanks afwezigen heeft Jong Oranje vertrouwen in kwartfinale EK: 'Vol gas'

Gehavend Jong Oranje waant zich niet kansloos: 'Vol gas tegen Frankrijk'

Het Új Bozsik-stadion in Boedapest was de plek waar Jong Oranje op 24 maart begon aan de groepsfase van het EK met een 1-1 gelijkspel tegen Roemenië. Het is ook de plek waar Jong Oranje maandag begint aan het tweede deel van het toernooi, met topfavoriet Jong Frankrijk als tegenstander in de kwartfinales.

Het grote verschil met toen zit in de samenstelling van het team van Nederland. Deyovaisio Zeefuik, Noa Lang, Brian Brobbey (geblesseerd), Ludovit Reis (clubverplichtingen), Teun Koopmeiners en Cody Gakpo (naar het grote Oranje) deden die eerste wedstrijd mee en ontbreken nu om verschillende redenen.

Door al die afvallers reisde Jong Oranje niet met 23, maar met slechts 21 spelers af naar Hongarije.

Training Jong Oranje in Boedapest

"Pittige aderlatingen", zegt bondscoach Erwin van de Looi. "Maar we hebben morgen een prima ploeg staan. Het gaat niet om de namen, maar om het team, het samenspel, de beleving, de overtuiging. We gaan vol gas tegen Frankrijk."

Bij afwezigheid van Koopmeiners draagt AZ-middenvelder Dani de Wit de aanvoerdersband. "Waar de een wegvalt, staat de ander op", zegt De Wit. "De nieuwe jongens wilden zich gelijk laten zien op trainingen en kunnen het niveau aan. Geen probleem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl