ANP
NOS Nieuws

Oud-staatssecretaris Snel gaat werken voor olie- en gasbranche

Voormalig staatssecretaris van Financiën Menno Snel wordt voorzitter van Nogepa, de branchevereniging van de olie- en gasindustrie in Nederland. Het is voor het eerst dat de vereniging een voorzitter kiest die niet afkomstig is uit de branche.

Snel treedt per 1 juni aan. Hij was van 2017 tot eind 2019 namens D66 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III en stapte op vanwege de toeslagenaffaire. Op 1 september vorig jaar werd hij bestuurder van pensioenfonds ABP.

Snel gaat de belangen van de sector behartigen in de energietransitie. Aardgas is in de overgang naar schone brandstoffen "hard nodig", volgens de oud-staatssecretaris.

Bij de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie (Nogepa) zijn dertien bedrijven aangesloten die in Nederland een vergunning hebben voor het opsporen of winnen van aardgas. Nogepa behartigt de belangen van deze bedrijven.

Twee dagen geleden oordeelde de rechter dat Shell een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft om klimaatverandering aan te pakken. De uitspraak zal grote consequenties hebben voor andere bedrijven, zeggen juristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl