Andrea Pirlo
NOS VoetbalAangepast

Juventus ontslaat Pirlo en haalt meteen succestrainer Allegri terug

Juventus heeft trainer Andrea Pirlo ontslagen. De oud-international was pas één seizoen hoofdcoach van de club uit Turijn. Massimiliano Allegri is direct aangesteld als opvolger van Pirlo.

Allegri was van 2014 tot 2019 al coach van Juventus en werd vijf keer kampioen met de club. Voor Pirlo was Juventus zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Na negen titels op rij moest De Oude Dame dit seizoen genoegen nemen met de vierde plaats. Pas op de slotdag werd een ticket voor de Champions League veiliggesteld.

Juventus won dit seizoen wel de Coppa Italia en de Italiaanse Supercup. In de Champions League viel al in de achtste finales het doek tegen FC Porto.

De glimlach van Allegri

Juventus heeft Massimiliano Allegri teruggehaald als coach. Met de 53-jarige Allegri wil de club dus teruggrijpen naar betere tijden. De coach won met Juventus vijf landstitels en vier keer de dubbel, maar wist niet de felbegeerde Champions League te veroveren.

Hij verloor met Juventus twee keer de finale, in 2015 van FC Barcelona en in 2017 van Real Madrid. De Italiaan zat sinds zijn vertrek bij Juve in 2019 zonder club.

"We zijn klaar om opnieuw te beginnen met Allegri, om onze toekomst weer samen verder te bouwen", aldus de club op de website, "met zijn professionaliteit en briljante ideeën zowel op als naast het veld. En met zijn glimlach, die een soort handelsmerk is".

In Italië wisselen veel topclubs van trainer. Ook bij zoeken of hebben ze een nieuwe coach.

Van de topacht in het afgelopen seizoen lijken alleen Atalanta (Gian Piero Gasperini) en AC Milan (Stefano Pioli) vast te houden aan hun oefenmeester. Kampioen Internazionale zou al bijna rond zijn met Simone Inzaghi, de coach van Lazio.

Juventus (Allegri) en AS Roma (Jose Mourinho) zijn inmiddels voorzien. Napoli, Sassuolo - en waarschijnlijk dus Lazio - zijn nog op zoek naar een nieuwe trainer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl