Simone Inzaghi
NOS Voetbal

Stoelendans in Serie A gaat volgende fase in: Inzaghi op weg naar Inter

Het door Lazio aangekondigde afscheid van trainer Simone Inzaghi is een volgend hoofdstuk in de stoelendans in de Italiaanse Serie A. Bij zes van de acht hoogst genoteerde ploegen vindt een wisseling van de wacht plaats.

Het statement van Lazio donderdagavond is kort, maar laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De club uit de hoofdstad Rome laat weten de keuze van Inzaghi om te vertrekken te respecteren, aangezien hij als speler en trainer veel voor Lazio heeft betekend. Zo won Lazio onder Inzaghi in 2019 de Coppa Italia.

Hoewel het nog niet officieel is, lijkt de nieuwe bestemming van Inzaghi bekend. Italiaanse media koppelen Inzaghi aan kampioen Internazionale, dat een nieuwe trainer zoekt na het opstappen van Antonio Conte.

Conte bezorgde Inter de eerste landstitel sinds het seizoen 2009/2010, maar zag te weinig perspectief om zijn weg in Milaan te vervolgen. Inter moet, mede door de coronapandemie, fors bezuinigen.

AS Roma stelde eerder José Mourinho aan als opvolger van Paulo Fonseca en nummer acht Sassuolo raakte de succcesvolle Roberto De Zerbi kwijt aan Sjachtar Donetsk. Opvallend genoeg wordt Andrea Pirlo dan weer gelinkt aan Sassuolo.

Pirlo is nog coach van Juventus, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat hij zijn biezen moet pakken. Ondertussen staat Massimiliano Allegri klaar om terug te keren en de nummer vier van dit seizoen weer naar de top te leiden.

Massimiliano Allegri

En dan is er nog Napoli, dat de naar Fiorentina verkassende Gennaro Gattuso hoopt te vervangen door de ervaren Luciano Spalletti. Napoli liep Champions League-voetbal mis en zag vervolgens niets in een nieuw dienstverband van Gattuso.

Na de stoelendans in Duitsland, waar de top-6 van trainer wisselt, is nu Italië aan de beurt. Het wachten is op de eerstvolgende officiële mededeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl