NOS

Ajax-speler David Neres heeft een nachtelijk feestje in São Paulo moeten bekopen met een bezoek aan het politiebureau. De zevenvoudig Braziliaans international werd samen met de Ecuadoraanse verdediger Robert Arboleda van voetbalclub São Paulo aangehouden bij een illegaal feest waar ruim honderd mensen aanwezig waren. De meesten droegen geen mondkapje.

In het nog altijd hevig door het coronavirus geteisterde Brazilië mogen uitgaansgelegenheden na negen uur 's avonds niet meer open zijn en zijn samenscholingen van welke aard dan ook verboden. De politie was achter het feest gekomen door te infiltreren op social media.

Bekijk hier de beelden van de aanhouding:

Zo wordt Ajax-aanvaller Neres aangehouden op illegaal feest

Na de inval door de politie rond 2.00 uur in de nacht werden bijna alle feestgangers vrijgelaten. De eigenaren van de feestlocatie en beide voetballers moesten echter mee naar het politiebureau vanwege hun 'misdaad tegen de volksgezondheid'.

Ook zij werden kort daarop weer heengezonden en verlieten, zwijgend en de pers zo veel mogelijk mijdend, het pand. "Zij zouden een voorbeeld moeten zijn", zei federaal afgevaardigde Alexandre Frota over beide bekende voetballers.

Neres veroverde afgelopen seizoen met Ajax zowel de landstitel als de KNVB-beker.

STER reclame