Eline Timmerman zit verslagen op de grond
NOS Sport

Duitsland in thriller te sterk voor Nederlandse volleybalsters in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League nipt verloren van Duitsland. Na de makkelijke overwinning dinsdag op België boog Oranje een dag later in een thriller in vijf sets voor Duitsland (25-18, 18-25, 30-28, 23-25, 12-15).

Oranje sleepte met gevarieerd spel de eerste set binnen. Duitsland rouleerde daarna met speelsters en ging bovendien harder serveren De jonge formatie van coach Avital Selinger had daar soms wel een antwoord op, maar Oranje kwam net zo vaak niet onder de druk uit.

De krachtsverschillen bleven klein en een vijfde set was een logisch gevolg. Daarin Oranje na twee fouten achter met 10-13, waarna Duitsland doordrukte.

Vijf weken in Italië

De Nations League wordt dit jaar niet elk weekend in een ander land gespeeld, zoals alle voorgaande edities. De volleybalsters verblijven vijf weken lang in het Italiaanse Rimini en strijden daar met vijftien landen om de winst.

Vorig jaar werd de Nations League niet gespeeld vanwege de coronapandemie. De laatste keer dat het landentoernooi op het programma stond (2019) ging de titel naar de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl