Blijdschap bij Ramalho (Red Bull Salzburg) AFP

PSV heeft zich versterkt met centrale verdediger André Ramalho Silva. De 29-jarige Braziliaan, die Ramalho als voetbalnaam heeft, komt over van RB Salzburg en tekent in Eindhoven een contract voor drie jaar. Met de transfer is naar verluidt 2,5 miljoen euro gemoeid.

Ramalho, die in Salzburg nog een eenjarige verbintenis had, is een oude bekende van PSV-trainer Roger Schmidt. De twee kennen elkaar van de periode dat Schmidt de trainer was bij RB Salzburg (2012-2014) en Bayer Leverkusen (2014-2017).

"Hij was de trainer die mij de kans gaf om in Europa aan de slag te gaan", reageerde Ramalho tegen PSV TV. "Als jonge speler heb je een trainer nodig die in je gelooft, en dat was hij. We kennen elkaar goed."

Eerdere belangstelling

PSV probeerde de voetballer vorig jaar al naar Eindhoven te halen. "Ik ben blij dat het nu wel is gelukt, want ik ken de historie van PSV. Natuurlijk ook door alle Brazilianen die hier hebben gespeeld", aldus Ramalho, die 21ste Braziliaan wordt die ooit bij PSV onder contract heeft gestaan.

Ramalho speelt sinds 2018 in weer Oostenrijk, daarvoor was hij actief in de Duitse Bundesliga voor Bayer Leverkusen en FSV Mainz. De verdediger kwam in Brazilië uit voor RB Brasil, voordat hij in 2012 naar de Oostenrijkse tak van Red Bull verhuisde.

De afgelopen jaren had Ramalho steevast een basisplaats bij regerend landskampioen Salzburg, dat afgelopen seizoen uitkwam in de groepsfase van de Champions League. Daarin eindigde het als derde achter Bayern München en Atlético Madrid.

In het Europa League-toernooi ging Salzburg in de zestiende finales onderuit tegen Villarreal, dat woensdagavond in de finale van het toernooi tegen Manchester United speelt.

Ramalho won met Salzburg zes landstitels en vier keer de nationale beker.

Na Drommel de tweede aanwinst

De Braziliaan is na de keeper Joël Drommel, die overkomt van FC Twente, de tweede versterking van PSV.

André Ramalho (rechts) in duel met Luis Suárez tijdens Atlético-RB Salzburg in oktober 2020 AFP

STER reclame