Femke Heemskerk duikt het water in
NOS Sport

Estafettezwemsters met snelste tijd naar finale op 4x100 wisselslag

De Nederlandse estafetteploeg heeft zich op de 4x100 meter wisselslag bij de vrouwen als snelste geplaatst voor de finale van de EK zwemmen in Boedapest.

Kira Toussaint, Tes Schouten, Maaike de Waard en Femke Heemskerk waren met een tijd van 3.58,67 net iets sneller dan het Russische kwartet. Zweden liet de derde tijd noteren. Bij de vorige EK eindigde Nederland als vierde.

Dat Toussaint mee kon doen in de series, was niet vanzelfsprekend. Sinds de finale van de 100 meter rugslag vrijdagavond kampt ze namelijk met een pijnlijke enkel.

Toussaint besloot ondanks enkelblessure estafette te zwemmen: 'Kan niks kapotmaken'

De finale staat voor zondagavond op het programma en ook daarin zal Toussaint haar opwachting maken.

Knipping redt het niet

Arjan Knipping is er op de 400 meter wisselslag net niet in geslaagd de finale te bereiken. De 26-jarige Achterhoeker tikte in zijn serie aan na 4.17,47, goed voor de tiende
tijd. Alleen de acht snelsten zwemmen vanavond de finale. Knipping is nog wel tweede reserve. David Verraszto was met 4.13,39 het snelst.

Knipping loopt EK-finale 400 wisselslag mis: 'Laatste 100 meter ga ik kapot'

Eerder dit toernooi, op de 200 meter wisselslag, liep Knipping ook een finaleplaats mis. Toen waren de halve finales het eindstation.

Finale 400 vrij zonder Nederlandse inbreng

Op de 400 meter vrije slag deden drie Nederlandse zwemsters een gooi naar een finaleplaats, maar Robin Neumann, Imani de Jong en Silke Holkenborg redden het niet.

Neumann was de snelste Nederlandse in de series met 4.14,70, de vijftiende tijd van het totale deelnemersveld. De Jong zette de zestiende tijd neer (4.15,20) en Neumann eindigde op de 27ste plaats met een tijd van 4.17,67.

De estafettezwemsters zijn niet de enigen die vanavond nog in actie komen. Ook Thom de Boer (50 meter vrije slag) en Maaike de Waard en Ranomi Kromowidjojo (50 meter vlinderslag) laten zich nog zien in de finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl