Primeur lonkt voor basketballer Van der Mars, die na lange reis weer thuis is

Van der Mars en Den Bosch werken toe naar veertiende basketbaltitel

Nog nooit werd basketballer Thomas van der Mars kampioen van Nederland. Nu krijgt de Oranje-international eindelijk zijn kans, mede doordat hij pas op relatief late leeftijd in de Nederlandse competitie belandde.

De 30-jarige Van der Mars speelt nu anderhalf jaar voor Den Bosch, waar hij vanwege de coronapandemie amper in zijn ritme gekomen is.

"Mijn eerste volle seizoen in de Nederlandse competitie", zegt de center, in het verleden actief in onder meer de Verenigde Staten, Griekenland en België. "Je groeit hier op, je ziet Nederlandse spelers in de eredivisie spelen. Op deze manier hier te staan, is fantastisch."

Van der Mars werd met hoge verwachtingen binnengehaald bij de recordkampioen, die de laatste jaren vaak zijn meerdere moest erkennen in Donar. Nu werden de Groningers in de halve finale verslagen.

"De chemie is uitstekend, dat zie je ook op het veld", merkt Van der Mars, die terugkijkt op een turbulent basketbalseizoen. Mede door de gedwongen onderbreking werden de clubs en spelers flink op de proef gesteld.

Thomas van der Mars

Er werd gemeten met twee maten, meent Van der Mars. "Dat je niet als topsporter wordt gezien, terwijl je dat wel bent. Dat is natuurlijk wel even moeilijk."

"Wij gingen als team ook door onze moeilijke periodes heen. Zoekende naar je routines, je spelletjes. Wat levert het meeste succes op en wat niet", blikt Van der Mars terug op het laatste jaar. "We hebben de finale gehaald, dat is het doel. Een mooi einde aan een goed seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl