NOS Voetbal

Misschien hoort Koeman vanavond in het vliegtuig: 'Het spijt me, we stoppen ermee'

Schreuder: 'Voorzitter Laporta wil nog niet ingaan op toekomst Koeman'

Zelf wil Ronald Koeman dolgraag zijn doorlopende contract bij FC Barcelona uitdienen, maar zoals zo vaak in de voetbalwereld heeft de hoofdpersoon het zelf niet voor het zeggen.

Die bal ligt op dit moment bij het bestuur en voorzitter Joan Laporta. Op de persconferentie in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd in en tegen Eibar (aftrap 18.00 uur), gaf Koeman vrijdag al aan dat hij het jammer vindt dat het in die hoek angstvallig stil blijft.

"Als de club denkt dat ik niet de juiste persoon ben om deze club te trainen, dan zullen we praten. We zijn allemaal volwassen, we houden van deze club. Maar ik heb niet het vertrouwen gevoeld van de club de afgelopen maand. Het is de voorzitter die bepaalt. En zolang ik niet met hem gesproken heb, kan ik niets zeggen."

De Spaanse sportkrant Sport spreekt van een 'Triest einde' voor Barcelona en Koeman

Dat gewenste gesprek krijgt Koeman vanavond. Na de wedstrijd tegen Eibar zal hij bij thuiskomst met de voorzitter om de tafel gaan en krijgt hij mogelijk meer te horen over zijn toekomst.

"Misschien hoort Koeman vanavond in het vliegtuig al: we stoppen ermee", zegt verslaggever Joep Schreuder, die in Barcelona is om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Vrijdag ontmoette hij Laporta, die volgens hem een gespannen indruk maakte.

"Hij stapte uit de auto op de Rambla de Catalunya en liet zich gewillig fotograferen door publiek. Ik liep op hem af en introduceerde mijzelf als de Nederlandse journalist die wilde weten of de keuze nog altijd valt op Koeman of niet. De stemming veranderde en Laporta beende snel weg. Zijn assistenten brachten hem gauw naar een gereedstaande auto."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl