Lidewij Welten
NOS Sport

Gescheurde pees dwingt Welten nu tot race tegen de klok: 'Focus op Spelen'

Lidewij Welten had al een streep gezet door de EK hockey van begin juni in Amsterdam, maar gaat er alles aan doen om wel van de partij te kunnen zijn op de Olympische Spelen die op 23 juli in Tokio beginnen. En dat gaat nog een hele toer worden, nu de 217-voudig international weet welke blessure ze afgelopen zaterdag heeft opgelopen: een pees van haar linkerhamstring is afgescheurd, zo heeft een MRI-scan uitgewezen.

"Ik ben een vechter. Dat houdt me op de been", klinkt de 30-jarige speelster van Den Bosch strijdlustig op hockey.nl. "Ik focus me op de Spelen. Ik móét het redden en ik gá het redden ook."

Glijpartij

Na de tik van achteren en de glijpartij die volgde in de slotfase van het tweede play-off-duel met Amsterdam, afgelopen zaterdag, voelde Welten meteen dat het goed mis was. "Zoals het nu aanvoelt, vrees ik voor het ergste", zei ze na afloop van de wedstrijd. Die vrees is bewaarheid geworden.

Dat haar ploeg afgelopen weekend in de resterende tijd de landstitel binnensleepte, kon haar amper boeien. De gedachten gingen naar de evenementen die er met het Nederlands elftal voor de deur staan. En met name de Spelen in Japan.

Bekijk hieronder hoe Welten geblesseerd raakt tegen Amsterdam.

Welten met hamstringblessure van het veld

Nog nooit hoefde Welten, die twee olympische, twee wereld- en vier Europese titels op haar naam heeft staan, een groot toernooi aan zich voorbij te laten gaan. Ze houdt zich vast aan haar ervaring uit 2018, toen ze een vergelijkbare kwetsuur had aan haar rechterbeen. Voor het herstel stond vier tot zes maanden, maar Welten bleek met veel minder tijd toe te kunnen.

Nu heeft ze zo'n negen weken om weer fit te raken. "Ik heb er vertrouwen in. Ik zorgde in 2018 voor een medisch wonder door veel sneller dan verwacht volledig hersteld te zijn. Ik ben vastberaden de medische wereld nog een keer op z'n kop te zetten. Mijn eerste twee weken zijn cruciaal. Die zullen me uitsluitsel geven of ik het wel of niet ga halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl