Mark van der Maarel (links) in duel met Feyenoorder Bryan Linssen ANP

De finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht is door de KNVB een dag verplaatst, naar zondag (12.15 uur). Dit in verband met het Eurovisie Songfestival, dat zaterdag plaatsvindt, waardoor Rotterdam niet voldoende politie op de been kan brengen voor twee evenementen tegelijk.

FC Utrecht is woedend en spant een kort geding aan tegen de voetbalbond.

"We doen dit naar aanleiding van een mededeling van de voetbalbond over het verplaatsen van de finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal. Het verplaatsen van de finalewedstrijd is in strijd met de reglementen en FC Utrecht eist dat de reglementen worden nageleefd", aldus de club.

Reglementaire 0-3

Volgens die reglementen zou Utrecht een overwinning van 0-3 toegewezen moeten krijgen als de thuisclub op de oorspronkelijke datum geen geschikte tijd en locatie kan vinden.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de halve finales:

"Het bestuur betaald voetbal is van mening dat de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de play-off-finale groter zijn dan de gevolgen voor FC Utrecht als het verzoek tot verzetten van de play-off-finale wordt ingewilligd", beargumenteert de KNVB zijn besluit.

FC Utrecht betreurde vorig seizoen ook al een besluit van de KNVB, dat het seizoen vanwege corona eerder had beëindigd. De club hoopte af te dwingen dat het de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog kon spelen, maar werd niet in het gelijkgesteld.

Utrecht voelde zich ook benadeeld over hoe de Eredivisie werd afgesloten. Willem II mocht als nummer vijf van de eredivisie aan de voorronde van de Europa League deelnemen terwijl FC Utrecht met een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo maar drie punten minder had dan de Tilburgers. FC Utrecht mocht dit seizoen niet in Europa uitkomen maar kreeg uit het solidariteitsfonds van de KNVB wel 600.000 euro uitgekeerd als tegemoetkoming.

Halve finales

In de halve finales rekende Utrecht woensdag af met FC Groningen (1-0), Feyenoord versloeg Sparta (2-0). De winnaar van de finale plaatst zich voor de tweede voorronde van de Conference League, een nieuw Europees toernooi.

Bij het duel in De Kuip mogen 6.500 Feyenoord-supporters aanwezig zijn.

STER reclame