EPA
NOS Nieuws

Opnieuw coronabesmetting bij IJslandse Songfestival-delegatie

Een lid van de IJslandse Songfestival-delegatie is positief getest op het coronavirus. Dadi og Gagnamagnid kan daardoor waarschijnlijk niet fysiek deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. De band zou vandaag twee keer repeteren en morgenavond in de tweede halve finale staan.

Hoe de IJslander het virus heeft opgelopen, is een raadsel, zegt zanger Daði Freyr. "We zijn de hele reis allemaal uiterst voorzichtig geweest", schrijft Freyr op Twitter. In de tweede halve finale morgen wordt hoogstwaarschijnlijk een opname gebruikt die is gemaakt tijdens de tweede repetitie in Ahoy, vorige week donderdag.

Als ze doorgaan, wordt ook in de finale de back-up-opname gebruikt. "We zijn erg blij met ons optreden en we kunnen niet wachten het aan jullie te laten zien. Bedankt voor alle liefde!", aldus Freyr.

De IJslanders zaten sinds zondag in quarantaine omdat een delegatielid eerder al positief was getest op corona. De afgelopen dagen zijn alle andere leden regelmatig getest. Na meerdere negatieve testen, leek het erop dat de band morgen op het podium kon verschijnen. Een flinke tegenvaller dus voor de IJslandse inzending.

Er gelden strenge regels voor de Songfestival-delegaties om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Iedereen is verplicht zo veel mogelijk op de hotelkamer te blijven. Men komt Ahoy alleen in met een negatieve test die niet ouder is dan 48 uur. Sommige delegaties kiezen er zelfs voor nog vaker te testen.

De delegaties van Roemenië, Polen en Malta moesten de afgelopen dagen in quarantaine vanwege coronabesmettingen. Daardoor misten ze de turquoise loper bij de opening zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl