Het strand van Benidorm in Spanje
NOS NieuwsAangepast

D-reizen maakt doorstart met reisbureau Prijsvrij

De failliete reisorganisatie D-reizen maakt grotendeels een doorstart met reisbureau Prijsvrij Vakanties. Dat wil 100 tot 150 winkels overnemen, waardoor 400 tot 450 medewerkers van D-reizen hun baan zouden kunnen behouden.

Ook de merknaam D-reizen, het klantenbestand, de computersystemen en de website komen in handen van Prijsvrij. De deal hing al in de lucht en is volgens het reisbureau gisteravond rondgekomen. D-reizen, dat begin vorige maand failliet werd verklaard, had op dat moment 285 winkels in heel Nederland. In totaal waren er bij de reisorganisatie ruim 1150 mensen in dienst.

Het is nog onduidelijk welke winkels weer opengaan. Daar wordt in overleg met de curatoren naar gekeken. "We hopen dat de winkels weer open kunnen met het merk D-reizen", zegt Prijsvrij-directeur Marc van Deursen. "Maar in het slechtste geval zullen we voor een andere merknaam moeten kiezen."

Coronacrisis

Er was Prijsvrij veel aan gelegen om de doorstart voor de zomer rond te hebben, omdat dan nog kon worden geprofiteerd van het vakantieseizoen. Het reisbureau heeft geen rol in de financiële afwikkeling van vakanties die al geboekt waren, zegt directeur Van Deursen. "Dat is aan de curator en de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden."

D-reizen weet het faillissement aan de coronacrisis. Door reisbeperkingen kwam er nauwelijks geld binnen en ook zou het voucherfonds van de overheid te laat zijn goedgekeurd om het bedrijf overeind te kunnen houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl