Feyenoord-fans dringen De Kuip binnen
NOS Voetbal

KNVB stelt vooronderzoek in naar Feyenoord-fans voor binnendringen Kuip

De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt een vooronderzoek in naar gebeurtenissen zondag in De Kuip, toen tientallen supporters tijdens het duel met RKC binnendrongen in De Kuip.

De indringers hadden fakkels, rookbommen en vuurpijlen meegenomen. De wedstrijd werd enige tijd onderbroken. De spelers van Feyenoord applaudisseerden voor de ongeoorloofde supporters, die daarop al snel vertrokken van de tribunes.

"We begrijpen dat er de nodige frustratie en teleurstelling is over het sportieve verloop van dit seizoen en over andere dingen die spelen. Het is ieders recht om daar uiting aan te geven, maar uiteraard wel binnen grenzen en niet op deze manier. Het veld is beschadigd en een poort is helemaal ontzet en ook beschadigd", zei stadiondirecteur Jan van Merwijk na afloop van de wedstrijd.

Mogelijk sleutel in omloop

Hoe het mogelijk was geweest dat de supporters De Kuip binnen konden komen, wist hij nog niet precies. "We zijn het nog aan het uitzoeken, maar we vermoeden dat er een sleutel in omloop is. En daar zijn we niet blij mee."

Feyenoord-supporters dringen met vuurwerk De Kuip binnen

De politie heeft niemand aangehouden. "De supporters waren enkele minuten binnen en zijn daarna onder begeleiding van agenten en stewards weer vertrokken. Om de rust te bewaren en erger te voorkomen is besloten om geen aanhoudingen te verrichten", zei een woordvoerder.

De KNVB beslist op basis van het vooronderzoek of Feyenoord een schikkingsvoorstel krijgt of dat de zaak wordt geseponeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl