Rafael Nadal viert zijn overwinning op het masterstoernooi in Rome
NOS Sport

Nadal verslaat Djokovic en wint voor tiende keer masterstoernooi in Rome

Rafael Nadal heeft voor de tiende keer het masterstoernooi van Rome gewonnen. De 34-jarige Spanjaard stuitte voor de zesde keer in de finale op Novak Djokovic en versloeg de vijfvoudig winnaar voor de vierde keer: 7-5, 1-6, 6-3.

Aan het einde van de eerste set liet de eerste service van Djokovic het afweten en Nadal profiteerde gretig. Hij sloot de set af met zijn vijftiende forehandwinner, maar dat wapen liet hem in de steek in de tweede set, waarin hij er slechts vier sloeg en Djokovic duidelijk de baas was.

In de derde set herpakte Nadal zich en liep hij uit naar een 5-2 voorsprong. Op de service van Djokovic liet hij zijn eerste matchpoint onbenut, maar in zijn eigen servicegame was zijn tweede wel raak.

Nadal schreef het toernooi in Rome eerder ook al in 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2013, 2018 en 2019 op zijn naam.

Djokovic en Nadal bereidden zich in Rome voor op Roland Garros, dat op 30 mei van start gaat. Nadal is titelverdediger bij het grandslamtoernooi in Parijs, dat hij liefst dertien keer won. Djokovic zegevierde alleen in 2016 in de Franse hoofdstad.

Swiatek wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen zegevierde Iga Swiatek op indrukwekkende wijze. De 19-jarige Poolse, vorig jaar winnares van Roland Garros, gaf in de finale Karolína Plísková een onvervalst pak slaag: 6-0, 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl