De Australiër Jack Miller is dit seizoen tot nog toe de sensatie van de MotoGP.

De motorcoureur uit het fabrieksteam van Ducati zegevierde zondagmiddag voor de tweede keer op rij. Hij won na de Grote Prijs van Spanje ook de Grote Prijs van Frankrijk. Zelfs twee kleine tijdstraffen konden Miller in de regenrace op het circuit van Le Mans niet stuiten.

Miller pakt voor de tweede keer op rij overwinning in MotoGP Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Johann Zarco werd tweede, Fabio Quartararo kwam als derde binnen. De Fransman nam in de stand om de wereldtitel de eerste plek over van Francesco Bagnaia, die op zijn Ducati als vierde eindigde.

Niet iedereen kon goed omgaan met de omstandigheden. Regerend wereldkampioen Joan Mir kwam ten val en kon zijn weg niet vervolgen. Marc Márquez, vijfvoudig wereldkampioen, viel zelfs twee keer van zijn motor en staakte ook de strijd.

Bendsneyder vijfde in Moto2

Bo Bendsneyder is als vijfde geëindigd in de Moto2. De achtste plaats was zijn beste uitslag in deze klasse tot nu toe.

De Rotterdammer vertrok vanaf de zesde positie. Hij rukte in de eerste ronde op naar de derde plaats, na enkele goede inhaalmanoeuvres en door valpartijen voor zijn neus op de natte baan.

Net geen podium voor Bendsneyder in Moto2, wel beste uitslag tot nu toe Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bendsneyder, die in de Moto3 twee keer derde was geworden, kon zijn podiumplek niet vasthouden. Hij werd begin mei nog geopereerd aan zijn rechterarm vanwege de coureurskwaal 'opgepompte armen'.

De Spanjaard Raúl Fernández won de race op zijn Kalex vanaf poleposition.

STER reclame