Miller wint in Jerez tweede MotoGP-race uit carrière, Quartararo dertiende Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

MotoGP-coureur Jack Miller heeft in Jerez de Grote Prijs van Spanje op zijn naam geschreven. De Australiër van Ducati hield zijn stalgenoot Francesco Bagnaia ruim achter zich.

Voor Miller is het zijn tweede zege in de MotoGP. In 2016 was hij de sterkste op het TT-circuit van Assen.

Quartararo zakt ver terug

Fabio Quartararo, die de vorige twee GP's had gewonnen en vanaf pole was gestart in Andalusië, ging lange tijd fier aan de leiding. De Fransman kreeg echter last van 'opgepompte armen' - een bij motorsporters veel voorkomende kwaal - en stond met nog tien ronden te gaan de leiding af aan Miller.

Daarna werd hij aan alle kanten voorbij gereden en eindigde slechts als dertiende. Quartararo verloor de leiding in de WK-stand aan Bagnaia, die een voorsprong van twee punten heeft op de Fransman.

Vijfvoudig wereldkampioen Marc Márquez, twee weken geleden teruggekeerd na lang blessureleed, ging dit weekeinde in de trainingen twee keer hard onderuit en werd negende.

Bekijk hieronder de samenvatting van de vorige MotoGP, de race in Portugal:

Quartararo is in bloedvorm en wint ook MotoGP-race in Portugal Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bo Bendsneyder is op de vijftiende plaats geëindigd in de Moto2-race. Dat leverde de Rotterdamse motorracer één WK-punt op. Ook in de stand van het wereldkampioenschap bezet de coureur van het Indonesische team Pertamina Mandalika de vijftiende plek met twaalf punten.

De Italiaan Fabio Di Giannantonio won de race op het circuit van Jerez. Hij passeerde na 23 ronden als eerste de finish voor zijn landgenoot Marco Bezzecchi en de Brit Sam Lowes. De Australiër Remy Gardner werd vierde en behield de leiding in het kampioenschap.

STER reclame