Klaas-Jan Huntelaar middelpunt feestvreugde Schalke
NOS Voetbal

Huntelaar en Schalke bewijzen Dortmund dienst, Lewandowski naast Müller

Het gedegradeerde Schalke 04 heeft de grote streekrivaal Borussia Dortmund een zetje richting de Champions League gegeven door Eintracht Frankfurt met 4-3 te verslaan.

De kansen van Dortmund op de vierde plaats en daarmee op deelname aan de komende Champions League-editie zijn flink gestegen en die van Eintracht geslonken.

Huntelaar scoort en geeft assist

Klaas-Jan Huntelaar had zijn aandeel in de derde seizoenzege van de koningsblauwen. Hij zag een penalty na een kwartier gestopt, maar de rebound was raak. Nadat André Silva en Evan N'Dicka de score hadden omgedraaid, kwam ook de assist bij de 2-2 van Blendi Idrizi op Huntelaars conto: het was een fraaie steekbal.

Frankfurt joeg op de winst, maar kreeg twee counters om de oren. Florian Flick en Matthew Hoppe scoorden. Silva's 4-3 was voor de statistieken. Na de 4-3 nederlaag maakt Frankfurt alleen nog kans op de Champions League als Dortmund zondag ook een misstap begaat bij 1. FSV Mainz 05.

Stand aan kop Bundesliga

Ook VfL Wolfsburg kan zich zondag verzekeren van plaatsing voor de Champions League bij een punt of meer in de uitwedstrijd tegen nummer twee RB Leipzig, dat al een ticket op zak heeft. Kampioen Bayern München is ook al zeker van een nieuw avontuur in het kampioenenbal en speelde zaterdag met 2-2 gelijk bij SC Freiburg.

Lewandowski evenaart Bundesligarecord

Robert Lewandowski opende in het Schwarzwald-stadion de score voor Bayern en evenaarde het doelpuntenrecord in de Bundesliga van Gerd Müller. Net als zijn voorganger in de spits bij Bayern - in het seizoen 1971/1972 - scoorde Lewandowski al veertig keer in één seizoen.

Lewandowski evenaart doelpuntenrecord Gerd Müller

De spits had het record in maart al bijna binnen, maar hij liep een knieblessure op die hem een paar weken aan de kant hield. Volgende week thuis tegen FC Augsburg kan hij het record nog verbreken.

Augsburg en Hertha veilig

Augsburg verzekerde zich tegen concurrent Werder Bremen van lijfsbehoud (2-0). Voor de ploeg van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw kwamen Rani Khedira en Daniel Caligiuri tot scoren. Ook Hertha BSC is veilig dankzij een doelpuntloze remise tegen 1. FC Köln (0-0). Bij de club uit Berlijn was Javairô Dilrosun basisspeler, fungeerde Deyovaisio Zeefuik als invaller en bleef Daishawn Redan op de bank.

Voor de tweede degradatieplek komen nu nog FC Köln, Werder Bremen en Arminia Bielefeld in aanmerking. De nummer zestien moet in een play-off degradatie zien te voorkomen.

Stand onderin Bundesliga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl