Robert Lewandowski
NOS Voetbal

Lewandowski vier weken aan de kant door knieblessure, mist topduels Bayern

Bayern München moet het in de komende topduels zonder spits Robert Lewandowski stellen. De Poolse spits liep zondag tijdens de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Andorra een blessure op aan de rechterknie en staat daardoor vier weken aan de kant.

Aanvankelijk werd gedacht dat de schade mee zou vallen, maar na onderzoek bij zijn club in München bleek dat de Poolse topspits een maand nodig heeft voor zijn herstel.

Een aderlating voor Bayern dat aanstaande zaterdag in de Bundesliga de topper tegen de nummer twee RB Leipzig op het programma heeft staan.. De superspits van de Duitse koploper mist ook de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Recordjacht

Dat het uitvallen van Lewandowski bij Bayern hard aankomt staat buiten kijf: de superspits maakte tien dagen geleden tegen VfB Stuttgart nog een hattrick en staat met 35 doelpunten dit seizoen op eenzame hoogte in de topscorerlijst.

Met nog acht speelrondes te gaan, maakte de Pool jacht op het record van Gerd Müller die in het seizoen 1971-1972 maar liefst veertig keer scoorde. Die jacht ligt voorlopig stil, mocht zijn herstel volgens plan verlopen doet Lewandowski alleen de laatste vier of drie competitieduels mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl