NOS SportAangepast

Schoonspringster Jansen komt in EK-finale niet in de buurt van het podium

Schoonspringster Inge Jansen is op de EK in Boedapest als tiende geëindigd op de 3-meterplank. Na haar achtste plaats in de voorronde kon de Limburgse zich in de finale (top-12) niet verbeteren.

Schoonspringster Jansen wordt in aanloop naar Spelen tiende op EK

Jansen, de Europees kampioene van 2019, had in de finale twee mindere sprongen: de wedstrijdjury honoreerde zowel haar 2,5 salto achterwaarts als de 3,5 salto achterwaarts met minder dan 50 punten. Ze eindigde de finale met 268,45 punten.

"Ik ben wel een beetje teleurgesteld", vertelde Jansen na afloop. "Het is natuurlijk balen dat ik niet heb laten zien hoe ik kan springen."

Toch was er ook tevredenheid. Jansen heeft de afgelopen tijd met bondscoach Edwin Jongejans aan specifieke elementen gewerkt en die kwamen goed uit de verf. "Ik ben wel heel blij dat die trainingen zich uitbetaald hebben."

Bekijk in de video hieronder de hele reactie van Jansen na afloop van de finale:

Schoonspringster Jansen na tiende plek op EK: 'Wel beetje teleurgesteld'

De Duitse Tina Punzel, eerste in de kwalificatie, was ook in de finale veruit de beste. Ze bleef na vijf sprongen met haar totaal van 330,85 punten de Italiaanse Chiara Pellacani bijna tien punten voor.

Vlak achter Pellacani was het brons voor de Zweedse Emma Gullstrand.

Olympische Spelen

Jansen heeft een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio op zak. Een poging om zich met Celine van Duijn ook als duo te plaatsen mislukte twee weken geleden.

De komende tijd gaat Jansen zich volop voorbereiden op Tokio. "Ik wil proberen mijn beste van mezelf op de Spelen te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl