Ferran Torres scoorde op fraaie wijze tegen Newcastle

Torres schiet kersvers kampioen City met hattrick langs lastig Newcastle

Enkele dagen na het binnenhalen van de Engelse titel heeft Manchester City met 3-4 gewonnen bij Newcastle United. City, dat dinsdag zonder te spelen kampioen van Engeland werd, trad aan zonder de vaste namen, maar alsnog stond er een alleraardigst team op het veld.

Met spelers als Nathan Aké, Raheem Sterling, Feran Torres en Gabriel Jesus moest het klusje tegen Newcastle geklaard worden. Ook Scott Carson mocht minuten maken bij de nieuwbakken kampioen. De 35-jarige doelman maakte zo zijn debuut bij City, dat hem de afgelopen twee seizoenen huurt van Championship-club Derby County.

Carson, die daarom ook mocht genieten van een erehaag van de tegenstander, speelde tien jaar geleden zijn laatste wedstrijd in de Premier League, voor West Bromwich Albion. Ook toen was Newcastle op St James' Park de tegenstander (3-3).

Na een klein half uur kon Carson zich onderscheiden, maar bij het eerste schot op zijn doel moest hij al capituleren. Uit een corner van Jonjo Shelvey kopte de Zweed Emil Krafth fraai raak.

Vlak voor rust leek City al orde op zaken te stellen via treffers van João Cancelo en Torres, die met zijn hak op schitterende wijze een vrije trap van Ilkay Gündogan tot doelpunt promoveerde.

Toch was het Newcastle dat in de eerste helft het laatste hoogtepunt verzorgde toen in de zesde minuut van de blessuretijd de bal op de stip ging na een tackle van Aké. De Braziliaan Joelinton schoot koeltjes de 2-2 binnen.

De spelers van Newcastle United vormen een erehaag voor de spelers van City

In de tweede helft werd het spektakel gebundeld in vier knotsgekke minuten. Joe Willock werd na een uur spelen neergehaald door Walker en de bal ging wederom op de stip. Willock ging zelf achter de bal staan, zag Carson redden, maar maakte in de rebound wel de 3-2.

Een minuut en veertig seconden later tikte Torres de gelijkmaker binnen. Honderdvijftig tellen daarna stond hij op de goede plek nadat een pegel van Cancelo op de paal was beland en terug het veld in schoot.

Na de derde treffer van Torres hield City de regie en kwam het niet meer in gevaar. Door de zege vestigde City een Engels record door twaalf uitwedstrijden duels op rij te winnen in de Premier League.