NOS Voetbal

Ontlading bij RKC, dat zich na dubbelslag Sow in de eredivisie handhaaft

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - FC Twente

RKC Waalwijk heeft zich verzekerd van nog een seizoen eredivisievoetbal. Op eigen veld werd donderdagmiddag een achterstand tegen FC Twente omgebogen in een zege (2-1), met een hoofdrol voor aanvaller Sylla Sow.

Alleen theoretisch zou FC Emmen de Waalwijkers nog voorbij kunnen, als op de laatste speeldag drie punten en liefst dertien goals worden ingelopen.

Bij de laatste kans van FC Twente om de play-offs te halen, schoot spits Danilo de bezoekers vlak na rust nog op voorsprong. Met wat geluk kreeg de topscorer de bal in twee instanties voor zijn voeten, waarna hij zijn zeventiende van het seizoen hard in de verre hoek joeg.

Overlevingsslag

Sow zorgde daarna voor grote ontlading bij de Waalwijkers, voor wie de laatste weken van het seizoen een overlevingsslag geworden waren. Vlak na de tegengoal tikte hij bij de tweede paal de gelijkmaker binnen, om na een mooie aanval ook de winnende binnen te glijden.

Voor FC Twente gaat het seizoen na de nederlaag als een nachtkaars uit. De Tukkers zijn na een sterke eerste seizoenshelft aan een vrije val bezig, met al elf duels zonder zege. Huurling Danilo kreeg vlak voor tijd nog rood (natrappen), waardoor hij vermoedelijk met een schorsing aan zijn broek bij Ajax terugkeert in het nieuwe seizoen.

De Waalwijkers mogen zich opmaken voor het derde seizoen op rij op het hoogste niveau, nadat RKC door het stopzetten van de vorige competitie een zeker lijkende degradatie werd bespaard.

Bekijk hieronder de reactie van trainer Fred Grim:

Cruciale zege voor Grim met RKC: 'Logisch dat je zo'n ontlading krijgt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl